Źródło: 123RF Zdjęcie Seryjne

Na dużych obrotach

mięso w sklepie
123RF Zdjęcie Seryjne

Większość towarów czeka już tylko na chętnych. Za kilka dni skończy się handel surowym mięsem, którego ceny od 2 tygodni delikatnie idą w górę.

Drożeją tylko szlachetne elementy, takie jak szynka czy schab. Dziś szynka kosztuje od 10,50 zł do 11,20 zł/kg.

Droższy jest także schab. Mrożony wyceniany jest przynajmniej na 13 zł, a świeży na 14,20 zł. Mniej chętnych na karkówkę i łopatkę, jeszcze mniej na mięsa drobne czy tłuszcze.

Eksport wciąż pozostawia wiele do życzenia. Daleki wschód nadal niedostępny, a Afryka przystopowała zakupy. Wysyłane do tej pory towary, np. nogi, staniały nawet o 1 zł.

Źródło: Agrobiznes TVP