Ceny zbóż, notowania, aktualności

Wiceprezes Tarczyński SA: Zakładom mięsnym trudno trwale zaistnieć na rynkach UE

Wiceprezes Tarczyński SA: Zakładom mięsnym trudno trwale zaistnieć na rynkach UE

Przetwory mięsne z zakładów Tarczyński SA są dystrybuowane przede wszystkim w granicach Polski. - Eksport stanowi wciąż marginalny udział w naszej sprzedaży - zaznacza Krzysztof Wachowski. - Skala środków finansowych jakich wymaga promocja marki czy też produktów na rynkach zagranicznych jest wciąż poza zasięgiem wielu polskich zakładów - podkreśla.

Spółka Tarczyński SA istnieje od roku 1990. Prowadzi działalność w zakresie szeroko rozumianego przetwórstwa mięsa. W swej ofercie posiada pełną gamę wyrobów wytwarzanych zarówno z mięsa wieprzowego jak i drobiowego.

Źródło: Portal Spożywczy