Firma mięsna Charcuterie Bordelaise planuje ekspansję na polskim rynku
- Obecnie poszukujemy dystrybutora na polski rynek, który będzie reprezentował nas w rozmowach z sieciami handlowymi, ale także restauracjami i całym sektorem HoReCa - mówi Arnaund Chedhomme, dyrektor handlowy w firmie Charcuterie Bordelaise.
Obecnie firma sprzedaje już swoje produkty min. na rynek węgierski, belgijski czy angielski.
Zakład produkcyjny Charcuterie Bordelaise znajduje się w Begles koło miasta Bordeaux. Firma oferuje szeroką gamę wędlin z południowo-zachodniej Francji które produkowane są w oparciu o tradycyjne i regionalne recepturty. W ofercie Charcuterie Bordelaise znaleźć można m.in. pieczenie, salcesony i kaszanki.
Obroty tego francuskiego producenta wędlin w 2008 r. sięgnęły prawie 5 mln euro.
Źródło: Portal Spożywczy