Zakłady mięsne w Rybakowie wznawiają produkcję
Ubój i produkcję mięsa wznawiają oficjalnie zakłady mięsne w Robakowie koło Poznania, należące do spółki Sokołów Pozmeat sp z.o.o. - poinformował prezes spółki Tadeusz Frydrycki.
W zakładzie w Robakowie w pierwszym miesiącu będzie prowadzony ubój trzody chlewnej (docelowo 1500 sztuk dziennie) oraz produkcja mięsa (100 ton dziennie). W kolejnych miesiącach zostanie uruchomiona produkcja wędlin i mięsa w ilości ok. 50 ton dziennie. Początkowo spółka zatrudni około 100 osób.
W zakładach w Robakowie produkcję wstrzymano w 2004 roku, rok później ogłoszono upadłość Pozmeatu SA. Pracę straciło wtedy ok. 300 osób.
W zakładzie w Robakowie w pierwszym miesiącu będzie prowadzony ubój trzody chlewnej (docelowo 1500 sztuk dziennie) oraz produkcja mięsa (100 ton dziennie). W kolejnych miesiącach zostanie uruchomiona produkcja wędlin i mięsa w ilości ok. 50 ton dziennie. Początkowo spółka zatrudni około 100 osób.
W zakładach w Robakowie produkcję wstrzymano w 2004 roku, rok później ogłoszono upadłość Pozmeatu SA. Pracę straciło wtedy ok. 300 osób.
Źródło: Puls Biznesu