Tańsza wieprzowina i drób
Spadają ceny mięsa wieprzowego. Najbardziej obniżyły się ceny półtusz, schabu i karkówki, mniejszynki i łopatki. W najbliższych dniach tendencje te mogą się pogłębić.
Wzrosły natomiast lekko notowania tłuszczów, tanich mięs i podrobów, bo przy niższej temperaturze rośnie popyt na wędliny podrobowe.
Znacznie tańszy niż w końcu sierpnia jest drób. W tym tygodniu świeże kurczaki można kupić już po 4,0 – 4,3 zł za kg. Na obniżkę cen ma wpływ znaczny import.
Wzrosły natomiast lekko notowania tłuszczów, tanich mięs i podrobów, bo przy niższej temperaturze rośnie popyt na wędliny podrobowe.
Znacznie tańszy niż w końcu sierpnia jest drób. W tym tygodniu świeże kurczaki można kupić już po 4,0 – 4,3 zł za kg. Na obniżkę cen ma wpływ znaczny import.
Źródło: Rzeczpospolita