W chłodniach coraz ciaśniej
Informacje o tym, że Ukraina nie ma na razie zamiaru znieść embarga na polski eksport mięsa, wywołują niepokój w polskich zakładach. Chłodnie są pełne wieprzowych skórek, głów, nóg, tłuszczów drobnych.
W Polsce zbyt na te surowce jest ograniczony, a na sprzedaż za granicę wciąż nie ma szans. - Nawet bardzo niska cena, np. 30 gr za kilogram głów, nie zwiększa popytu - mówią maklerzy z Łodzi. Dlatego dalsze obniżki są możliwe.
Notowania drobiu się nie zmieniły. Za kilogram kurczaków płaci się 3,8 - 4,2 zł.
W Polsce zbyt na te surowce jest ograniczony, a na sprzedaż za granicę wciąż nie ma szans. - Nawet bardzo niska cena, np. 30 gr za kilogram głów, nie zwiększa popytu - mówią maklerzy z Łodzi. Dlatego dalsze obniżki są możliwe.
Notowania drobiu się nie zmieniły. Za kilogram kurczaków płaci się 3,8 - 4,2 zł.
Źródło: Rzeczpospolita