Mały eksport mięsa na Wschód
W Polsce ceny wieprzowiny i drobiu utrzymują się na niskim poziomie. Do punktów skupu rolnicy dostarczają ostatnio sporo tuczników. Z importu docierają do Polski elementy wieprzowe, przede wszystkim przodki.
Tymczasem zainteresowanie mięsem na rynku nadal nie jest duże. Najłatwiej można ostatnio sprzedać łopatkę, karkówkę i boczek, rosną natomiast zapasy mięs drobnych.
Stosunkowo niskie są notowania najtańszych mięs, na które nie ma zbytu na wschodzie. Eksport jest wciąż niewielki.
Tymczasem zainteresowanie mięsem na rynku nadal nie jest duże. Najłatwiej można ostatnio sprzedać łopatkę, karkówkę i boczek, rosną natomiast zapasy mięs drobnych.
Stosunkowo niskie są notowania najtańszych mięs, na które nie ma zbytu na wschodzie. Eksport jest wciąż niewielki.
Źródło: Rzeczpospolita