Powstaje nowy zakład mięsny spółki Wierzejki
Na początku 400, a docelowo 650 osób zatrudni nowy zakład mięsny spółki Wierzejki w Płudach koło Łukowa. Produkcja półtusz ma ruszyć w sierpniu.
Nowoczesne hale (1,2 ha) wyposażone zostaną także w ubojnie strusi. Po Wierzejkach, Otwocku, Siedlcach i Łukowie to już piąty zakład produkcyjny należący do rodzinnej spółki Wierzejki, którego właścicielami są bracia Marek i Jan Zdanowscy.
Spółka posiada też 32 sklepy firmowe ulokowane głównie na wschodzie Polski. Przychody firmy w 2003 r. wyniosły 45,9 mln zł, zysk netto ponad 1 mln zł.
Nowoczesne hale (1,2 ha) wyposażone zostaną także w ubojnie strusi. Po Wierzejkach, Otwocku, Siedlcach i Łukowie to już piąty zakład produkcyjny należący do rodzinnej spółki Wierzejki, którego właścicielami są bracia Marek i Jan Zdanowscy.
Spółka posiada też 32 sklepy firmowe ulokowane głównie na wschodzie Polski. Przychody firmy w 2003 r. wyniosły 45,9 mln zł, zysk netto ponad 1 mln zł.
Źródło: Rzeczpospolita