Inspektor nad tuszą
Od 3 do 14 marca inspektorzy z Unii Europejskiej kontrolować będą zakłady mięsne w całym kraju pod kątem stopnia zaawansowania prac nad dostosowaniem się do unijnych wymogów.
W poniedziałek, 3 marca, inspektorzy spotkali się w Warszawie z głównym lekarzem weterynarii, z lekarzami wojewódzkimi oraz z głównym inspektorem sanitarnym.
- Inspektorzy chcą się zapoznać ze stopniem realizacji prac nad dostosowaniem do wymogów Unii Europejskiej w poszczególnych zakładach - wyjaśnia Bogumiła Mikołajczak, kujawsko-pomorski wojewódzki lekarz weterynarii. W kręgu zainteresowania inspektorów znajdą się też polskie służby weterynaryjne.
Tajemnicą objęte jest, kiedy i do jakich zakładów (przez siebie wytypowanych) zajrzy unijna misja. Nie wiadomo nawet, jaki procent firm zostanie objętych lustracją. Wyniki inspekcji znane będą w ciągu dwóch tygodni od jej zakończenia.
W poniedziałek, 3 marca, inspektorzy spotkali się w Warszawie z głównym lekarzem weterynarii, z lekarzami wojewódzkimi oraz z głównym inspektorem sanitarnym.
- Inspektorzy chcą się zapoznać ze stopniem realizacji prac nad dostosowaniem do wymogów Unii Europejskiej w poszczególnych zakładach - wyjaśnia Bogumiła Mikołajczak, kujawsko-pomorski wojewódzki lekarz weterynarii. W kręgu zainteresowania inspektorów znajdą się też polskie służby weterynaryjne.
Tajemnicą objęte jest, kiedy i do jakich zakładów (przez siebie wytypowanych) zajrzy unijna misja. Nie wiadomo nawet, jaki procent firm zostanie objętych lustracją. Wyniki inspekcji znane będą w ciągu dwóch tygodni od jej zakończenia.
Źródło: Gazeta Pomorska