Źródło: 123RF Zdjęcie Seryjne

Ceny na poziomie

obrabiane elementy drobiowe
123RF Zdjęcie Seryjne

Dokładnie sprawdzane są miejsca pochodzenia surowca. Na Daleki Wschód i do części Afryki wysyłamy skrzydełka, a ćwiartki i filety trafiają do Europy Zachodniej.


W krajowych cennikach zmiany (ceny w zł/kg):

tuszki 5,30-5,60

ćwiartki 3,30-3,60

skrzydełka 3,80-5,00

filety 12,00-13,50

 

Skrzydełka dobrze się sprzedają. Więcej chętnych jest też na podroby wykorzystywane do produkcji świątecznych pasztetów. Drożej także na rynku indyków. Od początku marca filety zdrożały o 40 gr.

 

Ceny indyków w zł/kg:

filety 16,00-17,40

uda b/k 9,00-11,00

Źródło: Agrobiznes TVP