Sprawa ciężkiej wagi

![]() |
123RF Zdjęcie Seryjne |
Ceny wieprzowiny z kością w zł/kg:
szynka 7,50-8,00
karkówka 9,00-9,10
schab 10,50-10,60
łopatka 5,50-6,80
boczek 4,50-9,60
Gorzej jest na rynku elementów drobnych. Zakłady nie chcą trzymać większych ilości słoniny, skórek czy mięs, bo produkcja np. pasztetów czy kiełbas jest w grudniu mocno ograniczana na korzyść asortymentów typowo świątecznych.
Ceny drobnych elementów wieprzowych w zł/kg:
tłuszcze 1,30-3,10
skórki 1,30-2,30
słonina 1,50-3,40
podgardla 2,80-5,00
serca 2,80-5,00
mięsa drobne 2,50-10,50
Źródło: Agrobiznes TVP
Powrót do aktualności